Как да зарадваш половинката за Свети Валентин? Подари преживяване!

Начало » Блог » Как да зарадваш половинката за Свети Валентин? Подари преживяване!

Зарадвай половинката за Свети Валентин с подаръчен ваучер от gifto.bg.Обратното броене до Свети Валентин е в ход и пред нас се изправя първият голям празник за годината. Ще бъдат разменени много подаръци, ще бъдат похарчени много пари… и много половинки ще останат разочаровани, според науката. Едно проучване изследва връзката между типа подаръци и настроенията на получаващите ги, и установява, че вещите не носят щастие, но преживяванията от друга страна, ни карат да се спомняме за този подарък отново и отново.

Откъде идва празникът Свети Валентин 

Произходът на Свети Валентин продължава да тъне в мъгла. Смята се, че той тръгва от древен римски фестивал в чест на селското стопанство и плодородието, наречен Lupercalia. Празникът получава своеобразен религиозен фейслифт с все по широкото разпространение на християнството. През V в. е кръстен на християнския мъченик Валентин от Терни, който бива обезглавен, защото е венчал двойки на християнска церемония. Така се ражда и романтичната връзка на празника с любовта.

Наука за подаряването

Изследването на Университета в Пенсилвания търси отговора на един простичък въпрос: Кое изгражда по-силна емоционална връзка – подаряването на предмет или на преживяване?

Изследователите провеждат серия от експерименти, като се опитват да определят какви чувства провокира подаръкът в приемащия, а не доколко харесва самия подарък.

Проучването установява, че повечето хора са склонни да подаряват материални подаръци, но те оказват много малко влияние за укрепване на емоционалната връзка между подаряващ и получаващ. Съвсем различно стоят нещата при подаръците, които са обвързани с преживяване.

Мнозинството от респондентите заявяват, че харесват емоцията, която предизвиква у тях, особено ако преживяването може да бъде споделено с партньора.

Да, да подариш букет с цветя е емоционално преживяване, но след като първоначалната тръпка изчезне, остават малко емоции. Проучването установява, че 42% от потребителите искат да получат подарък преживяване, но много по-малко хора планират да подарят такъв – само 24%.

Така че, когато избирате подарък за Свети Валентин тази година, изберете подарък преживяване, а не скучна вещ.

Идеи за преживявания, достойни за половинката

Не е нужно избраното преживяване да бъде скъпо или екстравагантно, по-важно е да е добре премерено за половинката, която искаме да впечатлим.

Гурме винена дегустация

Гурме винена дегустация, нощувка и СПА за двама носи всички атрибути на празника на любовта. Ще можете да опитате уникалните вина на Винарна Синтика, което включва 5-степенна винена дегустация със сомелиер и разходка из винарната. Освен със СПА, може да се поглезите и с гурме хапки, които са прецизно подбрани и приготвени от опитен шеф-готвач. Остава само да релаксирате и да се насладите максимално на преживяването.

Релаксираща терапия в капсула

Ако пък не търсите пътешествия извън града, флотацията в капсула е чудесна алтернатива на СПА изживяването. В специална капсула, пълна с 1 тон вода се добавят соли или магнезиев сулфат. Това позволява на човешкото тяло да изплува на повърхността на водата, също както би се получило при плаване в Мъртво море.

По време на флотацията, средата е напълно изолирана от светлина и шум. По този начин се постига фазата след дълбока медитация или пълноценен сън. Освен че носи неописуемо удоволствие, терапията се използва и за отстраняване на мускулни болки, депресивни състояния и други.

Магическо шоу

Може да посетите единствения магически бар в страната и да съчетаете магията на любовта с магията на илюзиите, ароматни коктейли и запомнящо се шоу.

Всяко представление е специално режисирано за малка публика по модел на популярния „Магически Замък“ в Холивуд. По този начин всеки зрител може да се наслади изцяло на преживяването и да се докосне максимално до магическия свят.

Полет с балон

Полетът с балон винаги си остава нестандартно преживяване за влюбени гълъбчета. Може да се насладите на невероятната панорама, докато се издигате близо до облаците.

А ако се качвате на топловъздушен балон за първи път, ще имате честта след кацането да участвате в специален ритуал, който да отпразнува вашата смелост.

ВИП масаж

Ваучерът за ВИП масаж е идеална възможност да демонстрирате любов и грижа за половинката. Едно релаксиращо и подмладяващо изживяване, с което можете да кажете: „обичам те“ без много излишни думи.

А ако не сте сигурни какво искате да подарите на половинката за празника, може да изберете подаръчен ваучер в красива опаковка. Вие избирате сумата, а получателят сам избира преживяването си.

Благодарим ти!

Съобщението беше изпратено успешно
Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас. Ще ти отговорим максимално бързо.