8 топ локации за скок с бънджи

Начало » Блог » 8 топ локации за скок с бънджи
Ваучер-подарък от Gifto.bg - скок с бънджи, е неочакван подарък за всяка екстремна душа.
Скокът с бънджи е чудесен подарък за авантюристично настроените ти любими хора.

Човек и добре да живее, ще изпита желание да направи нещо лудо. Например, да скочи от мост, само с въже, завързано около краката му, докато се носи към бездната. За късмет, България, освен страна на живописните пейзажи, предлага и много вълнуващи места за бънджи скокове. Така че закопчайте коланите и нека да разгледаме 8 дестинации за бънджи скокове, които ще ви спрат дъха.

Пещера Проходна: Скок пред очите на бога

Намираща се в близост до село Карлуково, пещера Проходна е известна още като „Очите на Бога” заради масивните дупки във формата на очи в тавана на пещерата. Проходна, една от най-просторните и високи пещери у нас, е била снимачна площадка на не един и два игрални филма, както и сцена за множество концерти. Уникалното ѝ разположение позволява вълнуващи скокове с бънджи, предлагайки единствено по рода си изживяване с височина на скока от 42 метра. Подготви се за див прилив на адреналин, докато се отлепяш от ръба, заобиколен от естествената красота на пещерата.

Аспарухов мост, Варна

Представи си тръпката от скока от 52-метрова височина, докато се наслаждаваш на невероятната гледка към Черно море и Варна. Аспаруховият мост е едно от най-емблематичните места за бънджи скокове в България. Тук е направен и първият бънджи скок в страната през вече далечната 1989 г. Това е и едно от малкото места в България, на което можеш да скочиш и да докоснеш водата. Това градско приключение не е за хора със слаби сърца, но онези, които се осмелят да се гмурнат в него, получават незабравимо изживяване и доживотно право да се хвалят със смелостта си.

Клисура

Районът около гр. Клисура е сред най-популярните и предпочитани места за приключения. Локацията предлага невероятни гледки и редица възможности за уникални преживявания, които ще спрат дъха ти. Невероятната гледка, която се открива към Стара планина, Средна гора и долината на Клисура, издълбана от р. Каменица, е допълнителен бонус към преживяването. Мостът е висок 70 м, което го прави второто най-високо място за бънджи скокове в България.

Дунав Мост 2

Дунав мост 2 може да не е висок, но две неща го правят супер привлекателен за всички ценители на бънджито в България. Първото е, че скокове там се организират сравнително рядко, а другото му важно предимство е, че е едно от малкото места у нас, където можеш да направиш приводняване (докосване на водата) при скока.

 • България

  Скок с бънджи на място по избор – локации в цяла България

  Грабни ваучер за скок с бънджи, с който можеш да избереш от локации в цяла България за едно незабравимо приключение, изпълнено с адреналин. Усети тръпката от това да падаш свободно, да

  В цяла България
  1 час
  от 105лв
 • Усети свободата

  Скок с бънджи в пещера Проходна – за един или двама (тандем)

  Скочи с бънджи от входа на пещера Проходна - 43 метра височина на нивото на свода! Вземи своята половинка или предизвикай приятел и скочете заедно в тандем. Очите на Бога обаче ще бдят над теб

  пещера Проходна
  1 час
  от 70лв
 • Опитай нещо ново

  Скок с бънджи от Аспарухов мост – 52 метра емоция във Варна

  Невероятна гледка и една несравнима емоция те очакват на Аспарухов мост! Скочи с бънджи от варненската забележителност - или предизвикай някой друг. Вземи ваучер за себе си или за приятел още

  Варна
  30 минути
  от 100лв

Витиня

Витиня е най-високата локация за скачане с бънджи в България със своите 120 метра, което я прави и една от най-високите на Балканския полуостров. Намира се на 60 км от София по автомагистрала Хемус и дълго време беше затворена за бънджи ентусиасти, поради ремонт на магистралата. Но този великолепен мост, който преминава през живописно дефиле, отново осигурява на търсачите на силни усещания незабравими изживявания при скокове. Мостът, някога важна транспортна връзка, сега служи като врата към приключенията за пристрастени към адреналина от цял свят.

ЖП мост, с. Буново

Скокът от 30-метровия железопътен мост е подходящо предизвикателство за онези, които се колебаят дали подобно приключение е за тях. Пейзажът не е толкова запомнящ се, особено сравнено с 120-метровото бездна край Витиня, но е чудесна възможност за начинаещи, които искат да предизвикат себе си.

Мост Ковач, Бургас 

Скоковете се провеждат на моста Ковач, над река Велека на около 50 км от Бургас, в близост до с. Бръшлян – архитектурен резерват в планина Странджа. С височина от 55 м, локацията е в средата на класациите, но е изключително подходяща за начинаещи. Освен незабравимо преживяване ти гарантира и страхотна гледка от птичи поглед над река Велека, която ще видиш от опасна близост.

Мост Писанец, Русе

Още едно място за скокове от мост, които се провеждат над реката Бели Лом до село Писанец, обл. Русе. Мостът е с височина 65 м, което дава стабилен прилива на адреналин. Осигуряването тук е за краката, а издигането става с лебедка.

 • Почувствай адреналина

  Скок с бънджи от виадукт Витиня до София – 120 м височина

  Най-високото място за бънджи скокове в България те очаква! След този скок нищо няма да е същото... или поне ти няма да бъдеш! Да преодолееш себе си, отдавайки се на гравитацията, е подвиг, за

  София
  1 час
  от 105лв
 • Подари незабравим спомен

  Скок с бънджи до Бургас – моста Ковач над р. Велека

  Адреналинов скок за маниаци и ценители на силните усещания! Почувствай свободното падане, докато въжетата не те върнат към реалността. Стремителен полет от 60 метра височина - дали ще

  Бургас
  1 час
  от 70лв
 • Подари нещо незабравимо

  Бънджи скок от мост край Русе и с. Писанец

  Защо точно тези места? Заради спиращата дъха гледка и екстремното преживяване! Бънджи скоковете се провеждат над река Бели Лом, до село Писанец, и над река Русенски Лом, край Русе. Някои

  Русе
  1 час
  от 60лв

Скок от балон

А ако си мислиш, че си видял всичко в света на бънджи скоковете, пробвал ли си скок с бънджи от балон? Това приключение добавя допълнителен привкус към класическия прилив на адреналин. Представи си как се носиш над живописната природа, вятърът нежно развява косите ти, докато се наслаждавате на спиращите дъха гледки отдолу. Чувстваш се като съвременния барон Мюнхаузен в поредното му епично приключение. Три, две, едно…Скок!

Подари бънджи от балон

Благодарим ти!

Съобщението беше изпратено успешно
Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас. Ще ти отговорим максимално бързо.
messenger-chat-icon

Отвори FB Messenger

Или потърси gifto.bg в приложението

viber-chat-icon

Отвори Viber

Или потърси gifto.bg в приложението

faq-chat-icon

FAQ

Виж често задавани въпроси