Виж пътя на виното от лозето до чашата и дегустирай шест местни сорта, поднесени с подходящи месни деликатеси, сирена и хляб.
Петричкият регион е с богати традиции във винопроизводството още от времето на траките. Неслучайно винарната е кръстена на древното тракийско име на Беласица („Бяла, красива планина“). Наслади се на живописната природа и научи всичко за производството, съхранението и разпознаването на вината.
Сортовете, които се раждат в избата, са традиционните за региона, а оборудването е модерно – за първокачествен резултат. Вината отлежават в дъбови бъчви от български, френски и американски дъб.
Всичко това и още много може да научиш на живо от домакините, които ще те разведат из 220 декара собствени лозови масиви, разположени в района на селата Митиново и Старчево, и ще ви запознаят отблизо с технологията на виното.
Сподели с любим човек или подари на двойка влюбени или приятели, а защо не и на цялата компания!