Обучение Бариста Любител
Опознай тънкостите на пет различни, модерни филтрационни метода. Обучението е подходящо както за любители и ценители на кафето, които искат да научат повече за този магически свят, така и за професионалисти с опит. В хода на курса ще придобиеш базови теоретични знания за процесите от кафеения храст до чашката, ще се научиш да приготвяш кафе по различни методи на екстракция като Аеропреса, Вакуумна кана, френска преса и други. Обучението също така ще ти даде детайлно запознаване с филтърните методи на екстракция на кафе за оптимален резултат.
Очакват те три часа посветени на кафето.
Обучение Бариста Маестро
Специално подготвен бариста курс, след който можеш да станеш истински професионалист! Можеш да се възползваш от това обучение дори и да нямаш предишен опит в света на кафето, подходящ е за любители и професионалисти. Обучението се провежда в рамките на 2 дни от 09:30 до 17:30 ч., а за твоите знания ще се погрижат истински специалисти в кафето.
По време на курса ще можеш да научиш повече за основните процеси от кафеения храст до чашката за кафе като напитка, ще усвоиш умения в приготвянето на еспресо, капучино и лате арт, ще можеш да се запознаеш задълбочено с кафе машините, мелачките и всички други бариста аксесоари, които ще са ти нужни за максимални резултати.
Курс Еспресология
Ако искаш да се научиш да приготвят съвършената чаша еспресо, то този курс е именно за теб. В рамките на 3 часа ще научиш основните процеси, необходими за създаване на кафе, ще усвоиш тънкостите при боравене с еспресо машина и кафемелачка. Ще натрупаш умения за приготвянето на копринено мляко и създаването на перфектното капучино, лате или флет уайт.
Инструкторът ще ти покаже как да настройваш и дозираш при меленето на кафе, как да използваш млякото по най-оптималния начин и други. А най-хубавото е, че ще можеш да упражниш наученото чрез практически задачи.
Курс Лате Арт
Ако имаш афинитет към латето и искаш да усъвършенстваш лате арт-а, това обучение е перфектният избор. Курсът протича в три часа, през които ще получиш основните теории, свързани със създаването на кафето като напитка, ще можеш да научиш повече за приготвянето на копринено мляко и сътворяването на перфектното капучино, лате или флет уайт.
Инструкторът ще наблегне и на теория за еспресото, като премине през детайли за смилането и екстракцията. Ще получиш ценни съвети при използването на мляко и техники за рисуване като питчинг и етчинг. На финала ще можеш да опиташ всичко научено досега чрез практика.