Бариста курс – 5 курса за бариста – майстори на кафето в София

Бариста курс – 5 курса за бариста – майстори на кафето в София

гр. София

Направи първите стъпки в света на кафето като избереш един от 5-те курсове за бариста в София.

Това е една уникална възможност да се запознаеш в детайл с различните сортове кафе, с отглеждането им, с историята на кафето, основите на еспресо и капучино, лате арт и още много любопитни факти.

Ако си истински любител на най-популярната напитка в света, възползвай се от възможността да задълбочиш знанията си в сферата.

Обучението за баристи е също така чудесен начин да поднесеш един различен подарък на приятел, любим човек, роднина или колега.

Подари това преживяване на свой близък, или заяви резервация сега!

персонализиран ваучер
това преживяване сега
Вече имаш ваучер?

Заяви резервация тук

гр. София

Бърза доставка
Удобно плащане
Безплатна замяна
Безкрайна валидност

АКЦЕНТИ

Избери един бариста курс от общо пет и се потопи в света на кафето, овладей нови знания и отвори нови хоризонти.

Остави се в ръцете на опитни специалисти в кафето, които ще могат да ти покажат някои от най-важните тънкости.

С получените знания от някои обучения можеш да практикуваш професията бариста, а с други – да се насладиш на перфектно приготвено кафе у дома или сред приятели.

Бариста курс

Ето и различните видове обучения в сферата на кафето, от които можеш да се възползваш:

1) Обучение Бариста Любител – 3 ч

Опознай тънкостите на 5 различни, модерни филтрационни метода. Обучението е подходящо както за любители и ценители на кафето, които искат да научат повече за този магически свят, така и за професионалисти с опит.

В хода на курса ще придобиеш базови теоретични знания за процесите от кафеения храст до чашката, ще се научиш да приготвяш кафе по различни методи на екстракция като Аеропреса, Вакуумна кана, френска преса и други. Обучението също така ще ти даде детайлно запознаване с филтърните методи на екстракция на кафе за оптимален резултат.

Ще усвоиш отлични умения за приготвяне на еспресо и капучино, както и любителски лате арт. Накрая ще получиш сертификат за успешно завършен курс Бариста Любител, материали с допълнителна информация, както и комплимент от организатора – подаръчен комплект от DABOV Specialty Coffee.

2) Курс Бариста Професионалист – 1 ден

Това е твоят шанс да станеш професионален бариста за един ден! Присъедини се към еднодневния курс и се потопи в магията на кафето, където всяка глътка разказва история. Предназначен както за кафе ентусиасти, така и за професионалисти, този курс е пътешествие през света на ароматите, вкусовете и техниките на приготвяне.

През този интензивен ден ще придобиеш майсторство в различни методи на екстракция като V-60, Chemex, Аеропреса, и още. Освен това, ще се запознаеш с филтърните методи за екстракция и ще разбереш какво е нужно, за да приготвиш неповторимо еспресо. Но това не е всичко – ще научиш и основите от зърното до чашката, както и повече за света на чая. А за да можеш да споделяш тази любов към кафето, ще подобриш и комуникационните си умения с клиенти.

В края на курса не само ще имаш нови умения и знания, но и сертификат, който потвърждава твоето майсторство като бариста, наръчник за баристи и важни документи за контрол по качеството и почистване на машините. Независимо дали искаш да превърнеш страстта си в професия, или просто обичаш кафето и искаш да разбереш повече за него, този курс е твоят билет към света на професионалните бариста!

3) Обучение Бариста Маестро – 2 дни

Специално подготвен бариста курс, след който можеш да станеш истински професионалист! Можеш да се възползваш от това обучение дори и да нямаш предишен опит в света на кафето, подходящ е за любители и професионалисти. Обучението се провежда в рамките на 2 дни от 10:00 до 17:00 ч., а за твоите знания ще се погрижат истински специалисти в кафето.

По време на курса ще можеш да научиш повече за основните процеси от кафеения храст до чашката за кафе като напитка, ще усвоиш професионални умения в приготвянето на еспресо, капучино и лате арт, ще можеш да се запознаеш задълбочено с кафе машините, мелачките и всички други професионални бариста аксесоари, които ще са ти нужни за максимални резултати.

Завършилите двудневния курс за бариста получават международно признат сертификат Бариста Маестро, издаден от DABOV Specialty Coffee Academy и Асоциация на българските баристи. Дипломата е международно призната и важи в цял свят. Курсът е подходящ и дава необходимите знания на желаещите да се сертифицират като Баристи 1-во и 2-ро ниво от SCAE (Specialty Coffee Association of Europe). Ще получиш и материали с допълнителна обучителна информация, както и подарък – комплект от DABOV Specialty Coffee.

4) Обучение Еспресология – 3 ч

Ако искаш да се научиш да приготвят съвършената чаша еспресо, то този курс е именно за теб. В рамките на 3 часа ще научиш основните процеси, необходими за създаване на кафе, ще усвоиш тънкостите при боравене с еспресо машина и кафемелачка. Ще натрупаш умения за приготвянето на копринено мляко и създаването на перфектното капучино, лате или флет уайт.

Инструкторът ще ти покаже как да настройваш и дозираш при меленето на кафе, как да използваш млякото по най-оптималния начин и други. А най-хубавото е, че ще можеш да упражниш наученото чрез практически задачи.

След завършения курс ще имаш възможността да получиш сертификат за успешно завършен курс Еспресология, материали с допълнителна обучителна информация, както и подаръчен комплект от DABOV Specialty Coffee

5) Курс Лате Арт – 3 ч

Ако имаш афинитет към латето и искаш да усъвършенстваш лате арт-а, това обучение е перфектният избор. Подходящо за любители и професионалисти, това обучение ще ти разкрие тайните зад създаването на великолепни Лате Арт рисунки, с помощта на опитните инструктори в Академията на DABOV Specialty Coffee.

Курсът протича в три часа, през които ще получиш основните теории, свързани със създаването на кафето като напитка, задълбочени познания върху различните видове млечни напитки и професионалното стиймване на мляко за лате арт.

Инструкторът ще наблегне и на теория за еспресото, като премине през детайли за смилането и екстракцията. Ще научиш техники за рисуване като питчинг и етчинг, професионално приготвяне на капучино и лате арт.

На финала ще получиш сертификат за успешно завършен курс Лате Арт, материали с допълнителна обучителна информация, и комлимент – подаръчен комплект от DABOV Specialty Coffee.

Кога?

Курсовете се организират на определени дати, които се публикуват всеки месец в сайта на организатора – ще получиш точна информация при резервацията.

Условия

Резервация Задължителна е предварителната резервация за бариста обучение, възможно най-рано – курсовете се провеждат на определени дати по график и местата са ограничени.
Отмяна или промяна на резервация За отмяна или промяна на вече направена резервация трябва да се свържеш директно с организатора на преживяването при посочените в инструкциите условия.
Времетраене В зависимост от от вида бариста курс, който избереш, времетраенето ще е различно. Продължителността на обучението може да е от 3 часа до 2 дни.
Включено
 • Бариста обучение по избор
 • Сертифициран инструктор
 • Теория и практика
 • Възможен сертификат за специфични обучения
Брой участници Ваучерът важи за 1 или 2-ма човек, според избраната опция. Всеки курс е с различен брой участници, като минимумът е 4-5 човека, а максимумът 8-10.

Повече информация

 • Има ли някакви ограничения?
  Всеки е добре дошъл да се включи в обучението за бариста, независимо от възрастта или предишен опит.
 • Мога ли да доведа приятели?

ВАЖНО

Всички курсове за бариста се провеждат на български език.

Всички бариста обучения са подходящи както за любители на кафето, така и за професионалисти с натрупан опит, които искат да развият своите умения.

След курса Бариста Маестро получаваш международно признат сертификат и възможност да се сертифицираш като Барист 1-во и 2-ро ниво от SCAE (Specialty Coffee Association of Europe).

Подарявай модерно

Електронен ваучер

По e-mail - 24/7!

Избери електронен ваучер и ще го получиш веднага след завършването на поръчката. Вземи 1лв отстъпка за всеки е-ваучер.

Имейл честитка

E-mail честитка

В посочения ден ще изпратим на получателя празнично оформен поздравителен имейл, с твое пожелание и ваучер за незабравимо преживяване.

Хартиен ваучер

Подаръчен ваучер

Принтиран върху плътна хартия, поставен в ярка подаръчна опаковка, този ваучер ще ти бъде изпратен с Еконт до избрания офис или адрес.

Често задавани въпроси

 • Как работи Gifto?
 • Как ще получа ваучера?
 • Как да използвам ваучера?

Купи ваучер

1. Избери ваучер
2. Добави опаковка
3. Напиши пожелание

Идеално за подарък или ако искаш да заявиш резервация после.

Купи и резервирай

1. Избери ваучер
2. Заяви резервация
3. Плати лесно онлайн

Ще видиш следващите стъпки за потвърждаване на резервацията.

Плати с ваучер

Имаш ваучер за друго преживяване? Въведи кода и заяви резервация за това преживяване.
Имаш код за отстъпка? Избери “Купи и подари” или “Купи и резервирай” и въведи кода по време на плащането.

Благодарим ти!

Съобщението беше изпратено успешно

Купи ваучер

1. Избери ваучер
2. Добави опаковка
3. Напиши пожелание

Идеално за подарък или ако искаш да заявиш резервация после.

Купи и резервирай

1. Избери ваучер
2. Заяви резервация
3. Плати лесно онлайн

Ще видиш следващите стъпки за потвърждаване на резервацията.

Плати с ваучер

Имаш ваучер за друго преживяване? Въведи кода и заяви резервация за това преживяване.
Имаш код за отстъпка? Избери “Купи и подари” или “Купи и резервирай” и въведи кода по време на плащането.