Обучение за бариста в София – курс за майстори на кафето

Обучение за бариста в София – курс за майстори на кафето

Направи първите стъпки в света на кафето като се запишеш на курсове за бариста.

Това е една уникална възможност да се запознаеш в детайл с различните сортове кафе, с отглеждането им, с историята на кафето, основите на еспресо и капучино, и още много любопитни факти.

Ако си истински любител на най-популярната напитка в света, възползвай се от възможността да задълбочиш знанията си в сферата.

Обучението за бариста е също така чудесен начин да поднесеш един различен подарък на приятел, любим човек, роднина или колега.

Преживяването не се предлага в момента
Бърза доставка
Удобно плащане
Безплатна замяна
1 година валидност

гр. София

Бърза доставка
Удобно плащане
Безплатна замяна
1 година валидност

АКЦЕНТИ

Избери един бариста курс от общо четири и се потопи в магията на кафето, овладей нови знания и отвори нови хоризонти.

Остави се в ръцете на опитни специалисти в кафето, които ще могат да ти покажат някои от най-важните тънкости.

С получените знания от някои обучения можеш да практикуваш професията бариста, а с други – да се насладиш на перфектно приготвено кафе у дома или сред приятели.

Какво ще се случи

Ето и различните видове обучения в сферата на кафето, от които можеш да се възползваш:

Обучение Бариста Любител

Опознай тънкостите на пет различни, модерни филтрационни метода. Обучението е подходящо както за любители и ценители на кафето, които искат да научат повече за този магически свят, така и за професионалисти с опит. В хода на курса ще придобиеш базови теоретични знания за процесите от кафеения храст до чашката, ще се научиш да приготвяш кафе по различни методи на екстракция като Аеропреса, Вакуумна кана, френска преса и други. Обучението също така ще ти даде детайлно запознаване с филтърните методи на екстракция на кафе за оптимален резултат.

Очакват те три часа посветени на кафето.

Обучение Бариста Маестро

Специално подготвен бариста курс, след който можеш да станеш истински професионалист! Можеш да се възползваш от това обучение дори и да нямаш предишен опит в света на кафето, подходящ е за любители и професионалисти. Обучението се провежда в рамките на 2 дни от 09:30 до 17:30 ч., а за твоите знания ще се погрижат истински специалисти в кафето.

По време на курса ще можеш да научиш повече за основните процеси от кафеения храст до чашката за кафе като напитка, ще усвоиш умения в приготвянето на еспресо, капучино и лате арт, ще можеш да се запознаеш задълбочено с кафе машините, мелачките и всички други бариста аксесоари, които ще са ти нужни за максимални резултати.

Курс Еспресология

Ако искаш да се научиш да приготвят съвършената чаша еспресо, то този курс е именно за теб. В рамките на 3 часа ще научиш основните процеси, необходими за създаване на кафе, ще усвоиш тънкостите при боравене с еспресо машина и кафемелачка. Ще натрупаш умения за приготвянето на копринено мляко и създаването на перфектното капучино, лате или флет уайт.

Инструкторът ще ти покаже как да настройваш и дозираш при меленето на кафе, как да използваш млякото по най-оптималния начин и други. А най-хубавото е, че ще можеш да упражниш наученото чрез практически задачи.

Курс Лате Арт

Ако имаш афинитет към латето и искаш да усъвършенстваш лате арт-а, това обучение е перфектният избор. Курсът протича в три часа, през които ще получиш основните теории, свързани със създаването на кафето като напитка, ще можеш да научиш повече за приготвянето на копринено мляко и сътворяването на перфектното капучино, лате или флет уайт.

Инструкторът ще наблегне и на теория за еспресото, като премине през детайли за смилането и екстракцията. Ще получиш ценни съвети при използването на мляко и техники за рисуване като питчинг и етчинг. На финала ще можеш да опиташ всичко научено досега чрез практика.

Кога?

Курсовете се организират в определени дати. Когато се свържеш за резервация с организатора на услугата, ще получиш повече информация относно графиците.

Условия

Резервация Задължителна е предварителната резервация за бариста обучение, възможно най-рано – курсовете се провеждат на определени дати по график и местата са ограничени.
Отмяна или промяна на резервация За отмяна или промяна на вече направена резервация трябва да се свържеш директно с организатора на преживяването при посочените в инструкциите условия.
Времетраене В зависимост от от вида бариста курс, който избереш, времетраенето ще е различно. Продължителността на обучението може да е от 3 часа до 2 дни.
Включено
 • Бариста обучение по избор
 • Сертифициран инструктор
 • Теория и практика
 • Възможен сертификат за специфични обучения
Не включва
 • Кетъринг
 • Заснемане
Брой участници Всеки курс е с различен брой участници, като минимумът е 4-5 човека, а максимумът 8-10.

Повече информация

 • Ограничения
  Всеки е добре дошъл да се включи в обучението за бариста, независимо от възрастта или предишен опит.
 • Мога ли да доведа приятели?

ВАЖНО

Всички курсове за бариста се провеждат на български език.

Всички бариста обучения са подходящи както за любители на кафето, така и за професионалисти с натрупан опит, които искат да развият своите умения.

Бариста обучението Маестро е сертифицирано. Завършилите двудневния курс за бариста получават сертификат за Бариста Маестро, издаден от DABOV Specialty Coffee Academy и Асоциация на българските баристи. Дипломата е международно призната и важи в цял свят.
Курсът е подходящ и дава необходимите знания на желаещите да се сертифицират като Баристи 1-во и 2-ро ниво от SCAE (Specialty Coffee Association of Europe)

Подарявай модерно

Електронен ваучер

По e-mail - 24/7!

Избери електронен ваучер и ще го получиш веднага след завършването на поръчката. Вземи 1лв отстъпка за всеки е-ваучер.

Имейл честитка

E-mail честитка

В посочения ден ще изпратим на получателя празнично оформен поздравителен имейл, с твое пожелание и ваучер за незабравимо преживяване.

Хартиен ваучер

Подаръчен ваучер

Принтиран върху плътна хартия, поставен в ярка подаръчна опаковка, този ваучер ще ти бъде изпратен с Еконт до избрания офис или адрес.

Често задавани въпроси

 • Как работи Gifto?
 • Как ще получа ваучера?
 • Как да използвам ваучера?

Благодарим ти!

Съобщението беше изпратено успешно
Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас. Ще ти отговорим максимално бързо.
messenger-chat-icon

Отвори FB Messenger

Или потърси gifto.bg в приложението

viber-chat-icon

Отвори Viber

Или потърси gifto.bg в приложението

faq-chat-icon

FAQ

Виж често задавани въпроси