Подаряване на преживявания - най-отговорният бизнес

В Gifto вярваме, че можем да оставим света в по-добро състояние, отколкото сме го заварили.

Като водеща платформа за подаряване на преживявания в България, ангажиментът ни не се свежда само до предоставяне на добра услуга. Става въпрос за подобряване на средата чрез екологични и социално отговорни политики.

Отговорен бизнес и ESG

Подходът ESG предлага отговорно отношение към екологичната, социалната и управленската съставка на бизнеса.

Подаряването на преживявания като цяло е отговорен и устойчив бизнес модел, който е особено съвместим със стандартите на ESG поради 2 основни фактора:

  1. Самият бизнес модел подразбира дигитализирани и автоматизирани процеси, ниско потребление на ограничени ресурси и създава минимален отпадък.
  2. Като лидер на пазара, Gifto има възможност да популяризира полезните каузи и да променя бизнес средата като въвежда отговорни практики в работата си с партньорите и клиентите.
Устойчив и отговорен бизнес
Устойчив и етичен бизнес
Подкрепа на общността
Подкрепа на общността
Грижа за околната среда
Грижа за околната среда

Как Gifto променя средата в България?

Еко ангажименти

Цифрови стимули

1. Предлагаме на клиентите си да правят осмислен избор в полза на отговорното потребление, като предлагаме 1лв отстъпка за всяка покупка на дигитален ваучер с доставка по имейл и плащане онлайн.

2. Имаме категория Еко-преживявания и предлагаме отстъпка при покупка на ваучер за едно от тях, като още веднъж провокираме клиентите да правят осъзнат избор.

Пестелив подход

Ние създаваме възможности за пестене на ограничени ресурси, като гориво, хартия и… време. Нашите служители работят дистанционно, а нашите клиенти получават ваучерите си по имейл, спестявайки тонове отпадък и хиляди „човекочасове“. Часове, които ще могат да прекарат с полза за себе си.

Зелен акцент

Ние приоритизираме и промотираме екологично неутрални и отговорни преживявания. В нашия сайт ще намерите отделна категория за еко преживявания, и ще можете отново да направите избор в ползва на отговорното потребление.

Без хартия

За да минимизираме екологичния си отпечатък, в Gifto работим без пари в брой и без хартия. Използваме дигитални разплащания, счетоводство, отчетност и документооборот.

Бизнес етика

Работна среда

„New Work“ е концепция, която се фокусира върху начина, по който хората работят и взаимодействат в работната среда. Тя подчертава значението на автономия, гъвкавост, смисленост и лично удовлетворение. Създаваме спокойна работна среда, като използваме плоска организационна структура, а идеалите ни подразбират липса на кариеризъм и преработване.

Цифров преход

Активно помагаме на нашите изпълнители на преживявания да преминат дигиталната трансформация. С наша помощ стотици бизнеси в цялата страна преминават към цифров документооборот, възползват се от нашата автоматизация и ИТ решения за своята бизнес дейност.

Здравословен баланс

Нашата работна среда спомага за здравословен баланс между работа и личен живот. Нашите служители работят където им е удобно и могат да променят графика си съобразно своите нужди, или потребностите на техните близки.

Прозрачност

Нашите изцяло цифрови и прозрачни финанси гарантират съответствие с правителствените регулации, включително пълното плащане на данъци и социални приноси.

Етичен ангажимент

Ние не допускаме преживявания, свързани с неетично отношение към животни, замърсяване на околната среда или други съмнителни практики.

Социални ангажименти

Вътрешен туризъм

Подобряваме местната икономическа устойчивост чрез насърчаване на вътрешния туризъм. Нашите ваучери обикновено се използват по време на почивка, а избраното преживяване до голяма степен обуславя къде ще е тя. Така покрай нашите преживявания хората консумират още услуги на местно ниво – нощувки, заведения, музеи, спомагайки на местния бизнес.

На местно ниво

Помагаме на местната икономика, като работим само с български доставчици на продукти и услуги. Нашите подаръчни опаковки се изработват в България. Работим само с местни агенции и фрийлансъри в сферата на дигиталния маркетинг и ИТ. Спонсорираме местни инициативи в сферата на спорта и изкуството.

Подкрепа за общностите

Нашата дейност допринася за икономическото и социално благосъстояние на местните общности. За някои общности е въпрос на оцеляване, тъй като възможностите за бизнес в техните региони са ограничени.

За бъдещето на България

Усилията ни допринасят за преминаването на България към икономика, ориентирана към услугите. В сравнение с производството, услугите има висока възвръщаемост и ниско потребление на ресурси.

Поглед към бъдещето

Докато очакваме сертификация от официален орган, нашата посветеност към отговорните практики в бизнеса  продължава да насочва нашата визия и действия. Gifto не е просто платформа – това е ангажимент към по-светло, по-зелено и по-включващо бъдеще за България.

Присъединете се към нас в това вълнуващо пътешествие към устойчив живот.

Нека подарим преживявания, които имат значение.